A csíkszeredai
Kamilliánus Család
                                                                  Üzenete

X. évf. 96. szám, 2006 – augusztus

Az előző lapszám folytatása

„Kedves Éva!

Jézus Szent Szívének Petrozsényi Nagycsaládjának Drága Gyermekei, Barátai!


Kisebb testvéri szeretettel a jó Isten, Egyházunk és népünk, nevében megköszönöm ezt a csodát, mit Petrozsényben végbe vitettek. Amit én félve reméltem, álmodtam, azt ti nyugodt csendes meneteléssel megvalósítottátok. Tavaly Petrozsényben nem volt egyetlen gond sem, mert az épület üresen, elhagyottan állt, most hála Istennek már vannak gondjaink is, de van rengeteg örömünk is, melyekre méltán büszkék lehettek.

Hálával tartozunk mindazoknak, akik Istennek ezt a szép művét, Romániának talán legszegényebb részében, a Zsil völgyén segítettek létrehozni. Éppen ezért a magam köszönetével a nekünk küldött leveledet továbbküldöm mindazoknak, akik Isten nevében segítettek e szép csoda létrehozatalában. Isten fizesse a jóságát mindenkinek, gondolok itt különös szeretettel a németországi, ausztriai, magyarországi testvéreinkre, akik erejükön felül segítettek, de azokra is, akik akár egy pohár vízzel is támogatták a gyermekeinket. Különös szeretettel küldöm leveledet tovább az Érsek Úrnak, és a Főegyházmegyei Hatóság munkatársainak, akik az épületet nem csak átadták a gyermekeknek, de a javítási költségekbe is besegítettek. Örömmel jelenthetem elöljáróimnak, hogy itt Petrozsényben, kisebb testvéri alázattal, Isten népe építi Isten országát.

Testvéri szeretettel köszönöm a munkatársaim és a gyerekek nevében is a helyi plébános, Varga Rezső testvérem befogadó őszinte tiszta szeretetét. Úgy gondolom, hogy hálával tartozunk a kedves-nővéreknek, akik 110 évvel ezelőtt megálmodták, megépítették ezt az épületet, és imádságos szeretettükkel belakták azt. Az épületet a kommunista rendszer államosította 1948-ban, majd lelakta, tönkretette. Jézus ártatlan Szívét lándzsa járta át, de feltámadt, és ma minden kacagó, csillogó szemű gyermekben újra él. Úgy gondolom, hogy az intézmény feltámasztásának sok nehézségén segített keresztül bennünket, a kedves-nővérek mennyből lehajló imája. Isten fizesse jóságukat, és arra kérem, hogy imádságos szeretetükkel kísérjék útjukon a gyermekeinket, munkatársaimat. Reméljük, hogy a felnövő lányok között lesz olyan is, aki a nővérek sorába lépve, mint Krisztus jegyese fogja szolgálni az Urat a legkisebbekben, életükkel összekötve az erőszakosan széttépett szálat.

A nyári programotok eléggé zsúfolt, adja az Isten, hogy szépen, éberen, egészségben mindent jó végre vigyetek, és így ahogyan terveztük, szeptember 24-én, vasárnap de. 10-órától ünnepélyes szentmisével, - melynek bemutatására felkértük az Érsek atyát - elkezdhessük a második, a 2006 - 2007 tanévet.

Szeretettel ölelem Jézus Szíve petrozsényi Nagycsaládjának minden tagját, és azt kívánom, hogy az általatok megkezdett oktatói nevelői munka soha ne érjen véget, kíváncsi, kacagó szemű gyermekek szentélye legyen a szeretetből újraszületett petrozsényi otthonunk.

Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t. Déva, 2006 június 13”.

A kézdivásárhelyi Kamilliánus Család életéből

 

„Mint a Kamilliánus Család Vezetője szeretettel köszöntelek, és hálásan köszönjük a küldött Üzeneteket. Minden hónap első csütörtökén találkozunk 20-25-en, amikor közlöm az általad küldött Üzenetet. Minden hónapban megemlékezünk a jeles ünnepekről, tevékenységünket ahhoz igazítjuk. Napirenden van a gyulafehérvári pasztorális terv havi témája. Elimádkozzuk a Kamilliánus Család imáit, imádkozunk beteg testvéreinkért, kórházban fekvő, operált betegeinkért, minden nap a deli harangszókor lélekben együtt imádkozunk a világ összes Kamilliánus Családjainak tagjaival. Március 18-án ünnepeltük Kamilliánus Családunk védőszentje, Szent József ünnepét, megalakulásunk 12-ik évfordulóját. Idén két új taggal bővültünk. Sajnos, legtöbb tagunk idős, a fiatalokból kettő most esett át nehéz műtéten (epekő, gerincsérv), hála a Jó Istennek jól vannak. Az új tagunk unokája problémás, és Magyarországra kell vigyék operálni, férje ágyhozkötött, 54 éves. Március 25-én voltunk skapuláré találkozón a csíksomlyói kegytemplomban, előtte próbáltalak hívni, telefonon, de nem sikerült. Megvettem a II. kötet Imakönyvedet, már abból tartottam szentségimádási órát. Csodálatos! Szeretnénk többen megvásárolni.

A Jó Isten áldását kérjük mindennapodra, sikereket és jó egészséget kívánunk. Még egyszer köszönjük a sok értékes Üzenetet, és munkádra Isten áldását és Szent Kamill közbenjárását kérjük. Minden hónap 25-én lélekben együtt vagyunk veletek!

Kamilliánus Család-vezető, Fazakas Ilona”


A csíkszeredai Kamilliánus Család idei lelkigyakorlata

 

Isten segítségével idén is megszervezzük lelkigyakorlatunkat augusztus 10-13 között a gyímesbükki Deáky Panzióban. Szállást és félpanziót igényeltünk. Noha korlátozott a lefoglalt helyek száma, de ha valaki csatlakozni szeretne hozzánk, szívesen látjuk. Információért, kérem keressen meg a lap alján feltüntetett elérhetőségek valamelyikén (telefon, e-mail).

Lelkigyakorlatunk témája az imádság lesz, három részre bontva a három napra: imádság gondolatban, szóban és cselekedetben. A lelkigyakorlat résztvevői vállalták, hogy saját elgondolásuk szerint állítanak össze egy reggeli, vagy egy esti imaprogramot a csoport számára.

Mindenkit szeretettel kérek, hozza magával a lelkigyakorlathoz szükséges személyes dolgait: Szentírás, rózsafüzér, jegyzetfüzet, stb, és ne feledkezzen meg az őrzőangyal szerepéről se, hogy minél gazdagabbá tehesse kedvességével, szeretetszolgálatával a többiek lelki életét. Hozzáállásukat előre is köszönöm.

 

„Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad.

Nyűdd szét díszeid, a szépség legyél te magad.

Feledd el mulatságaid, a vígság legyél te magad.

Pazarold el izmaid, az erő legyél te magad.

Oltsd ki lángjaid, a szerelem legyél te magad.

Űzd el szánalmaid, a jóság legyél te magad.

Dúld fel hiedelmeid, a hit legyél te magad.

Törd át gátjaid, a világ legyél te magad”.

 

Híreink:

* augusztus 15: Kamilliánus Családunk felszentelésének ünnepe (1997)


Szeretettel, Bakó Mária Hajnalka, RO – 530 194 Csíkszereda, Hunyadi János, 45/A/27, Tel/Fax: 0040 366 10 22 55 / 0040 721 088 154 / e-mail: mariabako@nextra.ro, http://www.hhrf.org/gyrke/uzenet


 


A csíkszeredai Kamilliánus Család Üzenete

Il Messaggio della Famiglia Camilliana di Csíkszereda